Gå tillbaka

Camilla på Delka: Vi fick räkna ut hur en investering betalar sig!

Camilla Karlsson ekonomiansvarig på Delka Produkter AB i Östhammar.

 

I 30 år har Delka Produkter sålt och monterat stängsel runt gårdar och marker i hela Sverige. Till exempel stängsel för att hålla inne tamboskap och hålla ute rovdjur, för dagis, skolor och industrier, vilthägn för t.ex älgparker och staket för vanliga villor. Uppdragen kommer ofta från från kommuner, länsstyrelser och skogsbolag, men även från Världsnaturfonden, lantbruk och privatpersoner.  Verksamheten startades hemma på familjen Karlssons gård i Sanda och 2016 öppnades en butik i Östhammar. Dessutom erbjuder företaget trädfällning.

Camilla Karlsson är ekonomiansvarig på Delka och har gått två olika ekonomiutbildningar på Affärskompetens Nu; Investera och finansiera rätt samt Målstyr ditt företag.

– Jag arbetar med ekonomi på heltid och det är alltid bra att få fördjupa sig inom det man jobbar med, säger Camilla.

Investera och finansiera rätt ger bland annat konkreta verktyg för att styra verksamheten mot uppsatta mål och fatta bättre ekonomiska beslut.

–  Vi räknade mycket och fick bra verktyg för att jämföra vilket som lönar sig bäst, t.ex leasing eller banklån. Dessutom fick jag hjälp med att räkna ut hur en investering betalar sig. Vi fick hjälp med att sätta rätt nivå på en lokalhyra efter en utbyggnad.

Camilla gick även Målstyr ditt företag, där du får formulera nyckeltal som visar om företaget är på rätt väg.

– Här fick jag bland annat nyckeltal för att räkna ut hur många gånger vi omsatte lagret. Det var jättenyttigt.

 

Läs mer om Delka Produkter AB på deras webb >>

© Text: Mia Ulin . Foto: Delka.