Gå tillbaka

Tärnsjö brunnsborrning – får bättre koll på ekonomin

Monia Karlsson och Kenneth Eriksson från Tärnsjö Brunnsborrning.

 

Tärnsjö Brunnsborrning har bara varit med i tre månader och har redan hunnit gå flera utbildningar, göra DISC-analys och ha regelbundna möten med sin affärsutvecklare Jörgen. I höst satsar de på ledarskap!

 

Ett av våra nyaste deltagarföretag är Tärnsjö Brunnsborrning som gick med i början av februari. Företaget startade redan 1969 och drivs sedan 1994 av Kenneth Eriksson. Det finns fem anställda i företaget. Dessutom ska även Kenneths sambo Monia Karlsson börja jobba heltid i företaget med administration och ekonomi.

 

– Jag hinner inte med allt pappersarbete själv, säger Kenneth. Det har blivit svårare och svårare att driva företag. Det är mer och mer krav på certifieringar etc.

 

Som namnet säger är affärsidén borrning; både vattenborrning, borrning för bergsvärme samt specialborrningar för avlopp och elledningar.  Kunderna är till största delen privatpersoner men vid specialborrningar är det mest Vägverket och entreprenadföretag i hela Mellansverige.

 

Monia och Kenneth började, precis som alla våra nya deltagare, med att träffa sin affärsutvecklare Jörgen Inersjö för att lägga upp de grundläggande strategierna för sin utveckling. Tidigt gjorde Jörgen även en DISC-analys med hela arbetsgruppen.

 

– Att göra DISC var jättebra säger Monia. Jag är grön. Nu har jag börjat se andra människor på ett nytt sätt och förstå andra bättre. Jag ser alla människor i färger numera!

 

– Jörgen hjälper oss se saker på ett nytt sätt, säger Kenneth. Speciellt mig, jag är väldigt röd. Jag förstår bättre mig själv och andra. Varför jag till exempel blir otålig och kanske till och med hinner gå iväg innan någon annan har pratat klart. Det här skulle vi gjort för 20 år sedan!

 

Nu i början satsar de mycket på att gå ekonomiutbildningarna. Just den här dagen är det Förstå Bokslut med Gitte Blomgren på Stationhuset i Tierp. Men även ledarskap står på listan. Båda är anmälda till Ledarskap 3 dagar i höst.

 

– Det är mycket bra att få koll på ekonomin och att få hjälp med alla de andra bitarna. Det är viktigt med struktur och ordning för att få bra lönsamhet, avslutar Kenneth Eriksson.

 

© Text och foto: Mia Ulin