Gå tillbaka

Mia Ulin –  Utbildare i skrivande och storytelling

Mia Ulin föreläser bland annat i storytelling, här på Mälartinget på UKK i Uppsala.

– Jag vill skapa genomtänkt, klok och mänsklig kommunikation som hjälper människor att förstå, bli engagerade och göra bra val säger Mia Ulin, anställd som kommunikationsansvarig på Affärskompetens Nu och utbildare i skrivande och storytelling.

Mias yrkesliv har handlat om att inspirera och skapa förståelse. Direkt efter sin utbildning fick hon som anställd på webbyrå Arlakoncernen som uppdragsgivare på heltid. I drygt tio år skrev hon texter för Arlas mjölkpaketbaksidor, Sveriges då mest lästa medium med en upplaga på ca 50 miljoner ex i månaden.

 – Arbetet med Arla, ett av Sveriges mest kända varumärken, har varit min bästa utbildning i kommunikation, säger Mia

2002 valde Mia att starta eget och har sedan dess arbetat med reklam, marknadsföring, PR, affärsutveckling och utbildning för företag och offentliga organisationer. Sedan 2004 driver hon dessutom ett museum i de gamla 1500-talsruinerna vid Uppsala slott.

I ett och ett halvt år var hon vd och chefredaktör för magasinet och besöksportalen What’s On Uppsala. Mia har även varit engagerad inom Företagarna, både på lokal och regional nivå. Mellan april 2017 och juni 2019 arbetade hon som kommunikationsansvarig på Affärskompetens Nu och har efter det gått tillbaks till konsultverksamhet i Stockholm.

– Tiden i Affärskompetens Nu har varit den bästa i mitt yrkesliv. Jag fick kombinera två av mina passioner; kommunikation och företagande, tillsammans med några av de bästa människor jag någonsin träffat, avslutar Mia.

 

Kort om Mia:

Bor: Just nu i Uppsala, men flyttar snart till Stockholm. Sommarhus i Öregrund.

Arbetar: Som konsult inom marknadskommunikation, varumärkesutveckling och corporate storytelling.

Drivkraft: Att skapa förståelse och tillväxt.

Mias ledord: Ha ett öppet sinne och gör ditt bästa!