Gå tillbaka

Daniel Erkstam från Salgado – Utbildare i sociala medier

 

Salgado är en fullservicebyrå i Uppsala inom digital kommunikation med spetskompetens inom sociala medier. De erbjuder allt från analys, långsiktig rådgivning och utbildning till punktinsatser och kampanjer. Utbildaren Daniel Erkstam hjälper dig ta ett stadigt grepp om din digitala närvaro för att vårda ditt varumärke, bygga förtroende och att hitta nya kunder.

Daniel Erkstam är digital strateg. Han är ofta ute och utbildar och föreläser på ämnet digital transformation och sociala medier.

– Jag tröttnar aldrig på att få hjälpa organisationer att känna sig tryggare i sin närvaro i den snabba och föränderliga värld vi befinner oss i som fortfarande kallas för sociala medier. Många har förstått att en närvaro i de kanaler som kunderna spenderar så mycket tid i är viktig. Men vad som borde vara viktigast för ett företag är att veta hur man kan tränga igenom i bruset. Och konvertera besökare, gillare och följare till intäkter.

Daniels bakgrund är att han har jobbat i 12 år med B2B försäljning och han kallar sig multinörd. Han har hållit på med sociala medier så länge begreppet har funnits och ingår i den första lilla klick socialamedie-pionjärer i Sverige som kallas ”bubblan” och som består av en skara individer som tidigt såg nyttan och förstod att det var en revolution vi stod inför då, för ca 10- 12 år sedan.

– Vi var ca 150 personer som först höll kontakt via Twitters föregångare Jaiku och som sedan har följts åt och fortfarande har god kontakt. Det forum för kunskapsutbyte och interaktion som skedde på Twitter och Jaiku har nu flyttat in i mer slutna forum på Facebook och LinkedIn. Men det överlägset bästa affärsminglet hittar jag fortfarande i sociala medier och inte i analoga affärsnätverk.