Gå tillbaka

 –  Utbytet med andra företagare mycket värdefullt!

Sara Åkerlind driver Kingstreet Catering tillsammans med sin man Jonas. Tillsammans har de gått flera av Affärskompetens Nu:s utbildningar, bl.a annat tredagarsutbildningen i Ledarskap. Foto: Ulrika Ekblom.

Sara Åkerlind driver Kingstreet Catering tillsammans med sin man Jonas. Tillsammans har de gått flera av Affärskompetens Nu:s utbildningar, bl.a annat tredagarsutbildningen i Ledarskap. Foto: Ulrika Ekblom.

 

Kingstreet Catering i Hargshamn vill ge sina kunder en matupplevelse utöver det vanliga, var den än är. Kingstreets ägare, Sara och Jonas Åkerlind, har båda deltagit i flera utbildningar hos Affärskompetens Nu.

Kingstreet startades på Kungsgatan i dåvarande Hotel Uppsala år 2001 av Jonas Åkerlind, kock med meriter från både Stockholm och USA. Sara kom in i företaget 2005 med treårig utbildning i bl.a dryckeskunskap från Restauranghögskolan i Grythyttan.

– Hela vår verksamhet genomsyras av vårt intresse och känsla för maten, säger Sara Åkerlind. Vi väljer närodlat och lokalproducerat så långt det är möjligt och produkter av högsta kvalitet.

Både Sara och Jonas har gått flera av Affärskompetens Nu:s utbildningar inom bl.a Kommunikation, Ledarskap och Personlig utveckling.

– Utbildningarna har verkligen varit jättebra, säger Sara Åkerlind. De är väl underbyggda, har bra struktur och det hålls hela tiden ett fokus på innehållet.

Just nu pågår Ledarskap 3 dagar, som Jonas och Sara också går i utbildningslokalerna på Tornvillan i Östhammar.

– Vi har gått flera utbildningar för Elisabeth Andersson-Brinckmann, fortsätter Sara. Hon håller ihop gruppen på ett strukturerat sätt. Det finns inga diskussioner som svävar ut åt fel håll och det slarvas inte bort tid. Det är skillnad från många utbildningar vi gått i andra sammanhang.

Kingstreet vänder sig både till företag och privatpersoner och levererar mat till allt från företagsfest och affärslunch till bröllop och disputation. Några återkommande företagskunder är bl.a Uppsala universitet, Hargs Bruk AB, Metod Arkitekter, Roslagscupen, Sweco samt Bolander & Co.

Sara och Jonas tar även in medarbetare vid större uppdrag, såsom kockar och servis, och även några av dessa har deltagit i utbildningar och aktiviteter.

– Förutom de kunskaper vi får på utbildningarna är utbytet med de andra småföretagarna bland det mest värdefulla. Man kan bolla idéer och få nya perspektiv. Dessutom har projektet gett oss som företagsledare en egen personlig utveckling, avslutar Sara Åkerlind.

Mer om Kingstreet Catering kan du läsa på www.kingstreet.se

© Text: Mia Ulin. Foto: Ulrika Ekblom.